Mies ratkaisi Rubikin kuution veden alla 9,25 sekunnissa – pystyisitkö samaan?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rubikin kuution ratkominen onnistuu monilta kuivalla maalla, mutta veden alla haaste voi olla vaikeampi. Nyt eräs singaporelainen pulmapelien ystävä on onnistunut ratkomaan kuution ennätysajassa uima-altaassa.

Daryl Tan Hong An onnistui ratkomaan 3×3×3-kokoisen Rubikin kuution 9,29 sekunnissa. 21-vuotias harrastaja oli koko suorituksen ajan kokonaan veden alla. Guinessin ennätystenkirja vahvisti hänen rikkoneen maailmanennätyksen.

Darylilla on jo ennestään hallussaan useampikin Rubikin kuutioon liittyvä ennätys. Hän on aikaisemmin muun muassa ratkonut 4×4×4-kokoisen kuution ennätysajassa ylösalaisin roikkuessaan. Hänen henkilökohtainen nopein aikansa perinteisessä Rubikin kuution ratkomisessa on 5,88 sekuntia, jonka kalifornialainen Max Park on ohittanut 3,13 sekunnin maailmanennätysajalla.