Disneylandissa kakkaongelma – ihmiset jättävät jätöksiään maahan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneylandilla ja Walt Disney Worldilla on haiseva ongelma, josta ei julkisuudessa juuri puhuta. Joillain teemapuiston vierailla on työntekijöiden kauhuksi tapana tehdä tarpeensa minne sattuu.

Disneyn puistojen ulosteongelmaa on puitu SF Gate -lehden mukaan muun muassa Redditin Disney World -osiossa. Eräs käyttäjä kuvaili nähneensä, kuinka Rise of the Resistance -laitteeseen jonottanut henkilö antoi lapsensa ulostaa lattialle, eikä tehnyt elettäkään siivotakseen jätöstä. Erään puiston työntekijän mukaan vastaavat tapaukset eivät ole urbaanilegendaa.

– Skeptikoiden tiedoksi, näin todella tapahtui. Hauska fakta: Kyseessä oli kolmas kakkavälikohtaus Rise-laitteessa tänään, Reddit-käyttäjä kommentoi.

Kommenteissa puistojen työntekijät totesivat tottuneensa ruumiineritteiden käsittelyyn uransa aikana. Yksi nimeltä mainitsematon vetonaula on saanut työntekijöiden keskuudessa lempinimen ”poop hall” eli kakkahalli. Edes valvontakamerat eivät ole estäneet vierailijoita tekemästä sinne tarpeitaan.

Ongelmaa on puitu myös Disneylandin työtenkijöiden paljastuskirjassa Cleaning the Kingdom: Insider Tales of Keeping Walt’s Dream Spotless. Kirjan mukaan työntekijöiden keskuudessa ulostevälikohtauksille on oma koodinsa. Se on Human Code H, eli Ihmiskoodi H.