Barbenheimer-elokuva työn alla – budjetti ei päätä huimaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesällä puhuttiin Barbenheimer-ilmiöstä, kun elokuvateattereihin saapuivat samana päivänä odotetut Barbie ja Oppenheimer. Hollywoodissa on jo haistettu Barbenheimer-villityksen rahallinen potentiaali. Työn alla oleva Barbenheimer-elokuva kertoo tohtori Bambi Barbenheimeristä, Dolltopiassa poikaystävänsä Twink Dollmanin kanssa asuvasta tutkijasta.

Barbenheimer päätyy matkustamaan ihmisten maailmaan. Ihmisten nukkeihin kohdistamasta huonosta kohtelusta järkyttyneenä hän päättää valmistaa jättimäisen ydinpommin pyyhkiäkseen ihmiskunnan pois. Barbenheimer-elokuvalla ei ole mitään tekemistä Mattelin, Barbie-ohjaaja Greta Gerwigin tai Oppenheimer-ohjaaja Christopher Nolanin kanssa. Hollywood Reporter -lehden mukaan elokuvan tuottaa b-elokuvien veteraani Charles Band.

Hän on tullut vuosikymmenten ajan tunnetuksi elokuvista, kuten Pirulliset lelut, Puppet Master ja Evil Bong. Barbenheimerin budjetti on vaatimattomasti alle miljoona dollaria. Bandin Full Moon -tuotantoyhtiön suunnitelmissa on tuoda markkinoille myös erityisiä Barbenheimer-nukkeja.