Koronatestien myynti käy nyt kuumana – loppuneet monista kaupoista

Terveys · Tim Isokivi

Koronavirus leviää jälleen Suomessa, mikä on näkynyt kotitestien kysynnän nousuna. Kotitestit on jo myyty loppuun monista kaupoista. Asiasta on uutisoinut muun muassa MTV Uutiset.

Koronatestien menekin kerrotaan käyneen kuumana niin S-ryhmässä, Keskolla kuin Yliopiston apteekeissakin. K-ryhmän myyntijohtaja Tuuli Luoma kommentoi MTV:lle myyntimäärien jatkavan edelleen kasvuaan, ja niiden odotetaan kiihtyvän loppuvuotta kohti.

Kaleva-lehti uutisoi koronatestien jo käytännössä loppuneen Oulusta. Ylen mukaan testien kysyntä on puolestaan noussut jo 30-kertaiseksi Etelä-Savossavain reilun kuukauden aikana. Myös Etelä-Savossa kotitestit ovat loppuneet useista marketeista.

Vaikka koronan kotitestien kysyntä on nyt suurta, ei se ole mitään verrattuna pahimpien korona-aikojen myyntiin. S-ryhmältä todettiin MTV:lle vuoden 2022 myynnin olleen moninkertaisesti suurempi kuin kuluvana vuotena.