Peter Jackson: Lisää uutta Beatles-musiikkia ehkä tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles -yhtyeeltä kuultiin taannoin uutta musiikkia. Yhtyeen elossa olevat jäsenet julkaisivat Noew and Then -nimisen kappaleen, joka oli työstetty edesmenneen John Lennonin nauhoittaman demon pohjalta nykyteknologiaa apuna käyttäen.

Now and then -kappaleessa hyödynnettiin tekoälyteknologiaa, jota elokuvaohjaaja Peter Jackson käytti Beatles-dokumentti Get Backin tuotannossa. Se mahdollistaa ääniraitojen erottamisen ja puhdistamisen arkistomateriaalista. Nyt Jackson on paljastanut, että lisää ennenjulkaisematonta Beatles-materiaalia voi olla tuloillaan.

– Voimme ottaa Get Back -materiaalissa nähdyn esiintymisen, erottaa Johnin ja Georgen raidat ja lisätä Paulin ja Ringon soittaman kertosäkeen tai harmonioita. Lopputuloksena voisi olla kelvollinen kappale. En tosin ole keskustellut asiasta vielä Paulin kanssa, Jackson kertoi Sunday Times -lehdelle.

Now and Then -kappaleen alkuperäinen versio oli mukana Lennonin nauhoittamalla kasetilla, joka hänen leskensä Yoko Ono antoi Beatlesin elossa oleville jäsenille 1990-luvulla. The Guardian -lehden mukaan kappaleen loppuun saattaminen osoittautui tuohon aikaan haastavaksi. Beatlesin jäsenet päättivät palata projektin pariin Jacksonin käyttämän Mal-nimisen audio-ohjelmiston mahdollistettua sen.