Silja Serenade palaa liikenteeseen – matkoja jouduttiin perumaan tehokloorauksen vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin ja Tukholman välillä kulkevan Silja Serenaden 12.-13. marraskuuta suunnitellut matkat jouduttiin perumaan. Syynä oli laivalle suoritettava tehoklooraus. Nyt Tallink Silja Oy on paljastanut, milloin alus palaa liikenteeseen.

Silja Serenaden oli määrä palata reitilleen tiistaina 14. marraskuuta Tukholmasta. Huuhtelutoimenpiteet vievät kuitenkin odotettua enemmän aikaa. Laiva ottaa seuraavan kerran kyytiin matkustajia Helsingistä keskiviikkona 15. marraskuuta kello 17 lähdöllä.

Silja Serenaden matkoja peruttiin, sillä joissain paikoissa laivan vesijärjestelmää todettiin alustavien tulosten mukaan raja-arvot ylittäviä legionellabakteerien pitoisuuksia. Varotoimenpiteisiin ryhdytään aina, jos lukema ylittää raja-arvon. Legionellabakteeri ei leviä ihmisestä toiseen eikä vettä juomalla, vaan se tarttuu vesiaerosoleina hengitysteitse.

Legionelloosin oireisiin kuuluvat kuiva yskä, kuume, päänsärky, lihaskipu ja hengenahdistus. Tallink Silja Oy:n tietoo ei ole tullut risteilyn jälkeen legionelloosiin sairastuneita matkustajia. Yhtiö on pahoitellut tapauksesta koituvaa harmia ja haittaa.