Nasan astronauttien työkalulaukku katosi avaruuteen – voidaan nähdä kiikareilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avaruudessa työskennellessä voi tapahtua yllättäviä asioita. Taannoin kaksi Nasan astronauttia hukkasi työkalulaukkunsa ensimmäisellä avaruuskävelyllään. Sen seurauksena työkalut leijailevat maata kiertävällä radalla todennäköisesti tälläkin hetkellä.

Kansainvälisellä avaruusasemalla työskentelevät Jasmin Moghbeli ja Loral O’Hara olivat taannoin ensimmäisellä avaruuskävelyllään. Mistään iltakävelystä ei ollut kyse, vaan astronauttien tehtävänä oli huoltaa aseman aurinkopaneeleita. Kesken työskentelyn työkalulaukku lensi pois.

Astronauttien onneksi he eivät enää olisi tarvinneet työkalupakin sisältöä jäljellä olleisiin tehtäviin. CNN-uutissivuston mukaan tehtävänohjaukseskuksesta myös todettiin, ettei laukku ole vaarassa törmätä avaruusasemaan. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun astronautit ovat hukanneet avaruuteen työkalujaan.

EarthSky-sivuston mukaan työkalulaukku kiertää parhaillaan Maapalloa. Sen näkeminen on voi olla mahdollista jopa kiikareilla. Laukun odotetaan palavan muutaman kuukauden sisällä ilmakehässä.