Nenäpäivä keräsi yli miljoonan euron potin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen suurimpiin ja tunnetuimpiin kampanjoihin kuuluvaa Nenäpäivää vietettiin 10. marraskuuta. Tänä vuonna Nenäpäivän kerrotaan keränneen lahjoituksia yli 1,6 miljoonan euron edestä. Nenäpäivän lahjoitukset annetaan yhdeksän suomalaisen järjestön kehitysyhteistyöhön.

Lukuisten lahjoittajien ja tukijoiden joukossa oli tänäkin vuonna niin yksityishenkilöitä, yrityksiä, yhteisöjä kuin mediaakin. Teemana oli tänä vuonna Kaikkien aikojen Nenäpäivä, sillä humanitaarisen avun tarve on nyt ennätyksellisen korkea.

– Olemme iloisia ja kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta. Kaikella tällä tuella saadaan valtavasti hyvää aikaiseksi Nenäpäivän tukemissa hankkeissa ympäri maailmaa. Tänäkin vuonna tuellamme vaikutetaan positiivisesti yli 250 000 ihmisen elämään, kertoo tiedotteessa Nenäpäivä-säätiön vt. toiminnanjohtaja Anu Liisanant.

Nenäpäivälähetystä juonsivat Piia Pasanen ja Constantinos ”Gogi”Mavromichalis, ja musiikista vastanneen Riku Niemi Orchestran solisteina vierailivat muun muassa Mikko Alatalo, Ressu Redford, Mikael Gabriel, Jonna Tervomaa, Anna Eriksson sekä Paleface. Vaikka Nenäpäiväkeräys jatkuu vuoden loppuun saakka, joten lahjoituksia voi vielä tehdä.