Pohjoisirlantilaisen kaupungissa piinaava ongelma – mystinen humina pitää hereillä öisin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Irlannin Omaghin asukkaita on piinannut jo useiden viikkojen ajan erikoinen ongelma. Jostain kantautuu öisin humisevaa ääntä, joka häiritsee paikallisten asukkaiden unta.

Viranomaiset saivat ilmoituksia ongelmasta alkuun lokakuun lopussa Tamlaght Roadin alueelta. Lähiviikkojen aikana huminaa alettiin kuulla myös kaupungin muissa osissa. Ääntä kuvaillaan jatkuvaksi surinaksi tai huminaksi, joka kuulostaa erilaiselta kuin esimerkiksi liikenteen meteli.

Paikalliset viranomaiset suhtautuvat ongelmaan vakavasti. Koska ääni kuuluu laajalla alueella, on sen alkuperän paikantaminen kuitenkin osoittautunut toistaiseksi mahdottomaksi. BBC:n mukaan kaupunginvaltuusto on kutsunut apuun meluun erikoistuneita asiantuntijoita.

Huminan alkuperälle on kehitelty jo monenlaisia teorioita. Ne vaihtelevat tehtaiden ja maatilojen laitteiston aiheuttamasta metelistä aina korkealentoisempiin teorioihin salaliitoista ja lentävistä lautasista.