Yhdysvalloissa valmistaudutaan juhlapyhän jälkeiseen ruskeaan perjantaihin – kotien putket tukkiutuvat

Koti & Asuminen Ruoka · Tim Isokivi

Kiitospäivän jälkeinen päivä on monille musta perjantai, mutta yhdysvaltalaisten LVI-asentajien keskuudessa se tunnetaan ruskeana perjantaina. Kyseessä on putkiasentajille vuoden vilkkain päivä.

Amerikkalaisilla on tapana juhlistaa Kiitospäivää koko suvun kesken runsaan syömisen ja juomisen merkeissä. Tämä näkyy seuraavana päivänä tukkoon menneinä vessanpönttöinä, lavuaareina ja jätemyllyinä. LVI-asentajat saavat jopa 50 prosenttia enemmän soittoja kuin tavanomaisena perjantaina.

– Useissa tapauksissa kodin putket ovat jo valmiiksi osittain tulossa. Paikalle saapuvat juhlavieraat ylikuormittavat järjestelmän. Pahinta on, että lähes kaikki Kiitospäivän ruoat ovat omiaan aiheuttamaan tukoksia, LVI-palveluita tarjoavan Roto-Rooterin tiedottaja Paul Abrams kuvaili.

Roto-Rooter antoi ongelmatilanteiden välttämiseksi vinkkejä, jotka myös suomalaisten olisi hyvä muistaa juhlapäivien vietossa. Rasvoja ja keittoöljyjä ei tule kaata viemäriin. Rasvaiset kattilat, pannut ja muut keittiövälineet kannattaa putsata talouspaperilla ennen niiden tiskaamista.