Teinin huikea suoritus – yhdeksän peräkkäistä koria keskikentältä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Maddison Neale on rikkonut näyttävän ennätyksen koripallokentällä. Hän onnistui heittämään yhdeksän peräkkäistä koria koripallokentän puolivälistä. 17-vuotias Neale suoritti haasteen koulunsa liikuntasalissa lounastauolla.

Hän onnistui heittämään yhdeksän peräkkäistä koria kuusi minuuttia ennen kellojen soimista. Tilanteesta kuvattiin todistusaineistoksi video, joka jaettiin myöhemmin verkossa. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti Nealen rikkoneen maailmanennätyksen.

Aikaisempi ennätys oli kiinalaisen Xu Changqingin nimissä. Hän heitti vuonna 2020 kahdeksan peräkkäistä koria keskikentältä. Neale alkoi harjoittelemaan suoritusta oltuaan viime vuonna nilkkaleikkauksessa. Leikkauksen seurauksena hän ei voinut pelata koripalloa, mutta hän halusi pitää jollain tavalla taitojaan yllä.

– Halusin vain kehittyä hieman. Mitä enemmän heittoja tein, sitä enemmän ymmärsin suoritukseni olevan mahdollinen, Neale kuvaili Guinnessille.