Alkuperäinen Top Gear -sarja loppuu toistaiseksi – juontaja onnettomuudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu ja pitkään jatkunut brittiläinen autoiluohjelma Top Gear päättyy toistaiseksi. BBC on tiedottanut, ettei sarjaa ole odotettavissa takaisin televisioruuduille määrittelemättömän pituiseen aikaan.

Sarjan jääminen pitkälle tauolle johtuu juontaja Andrew ”Freddi” Flintoffin viimevuotisesta onnettomuudesta. Juontaja loukkaantui joulukuussa 2022 Top Gearin koeradalla Surreyn Dunsfold Park Aerodromessa. Hän joutui onnettomuuden seurauksena useisiin leikkauksiin.

BBC maksaa Flintoffille korvauksia yhdeksän miljoonan punnan eli yli 10 miljoonan euron edestä. Iso-Britannian yleisradioyhtiön mukaan Top Gear päätettiin lopult alaittaa tauolle.

Suomalaisten Top Gear -fanien ei kuitenkaan tarvitse murehtia kauaa. Ensi vuonna Nelosella alkaa autoiluohjelman suomalainen versio Top Gear Suomi. Sitä juontavat Ismo Leikola, Christoffer Strandberg ja Teemu Selänne.