Mies kuin ihmislaskukone – uskotko tätä suoritusta todeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jordaniasta kotoisin olevalla Mohammad Sayaheedilla on harvinaislaatuinen erityistaito. Hänellä on kyky laskea erittäin nopeasti, minkä ansiosta häntä on kuvailtu jopa ihmislaskukoneeksi.

Sayaheed rikkoi taannoin maailmanennätyksen laskemalla yhteensä 10 lauseen kirjaimet 35,5 sekunnissa. Jokaisen lauseen kirjainten laskeminen vei häneltä 1-2 sekuntia. Guinnessin maailmanennätysten sääntöjen mukaan hänen täytyi kuitenkin lukea jokainen lause ääneen ennen kirjainten lukumääräin ilmoittamista.

Syaheed kertoi Guinnessille huomanneensa erityistaitonsa ala-asteella osittain vahingossa. Hän luuli kaikkien lasten laskevan yhtä nopeasti, kunnes laskutaidosta hämmästynyt opettaja totesi toisin. Hyvän laskutaidon ansiosta Sayaheedille kehittyi erikoiskyvyn laskea lauseiden kirjaimet hämmästyttävällä nopeudella.

@gwrarabic محمد صياحين، 51 عام، شكّل ثورة جديدة في الجمع بين عالمي الحساب الذهني الفائق والرصد السمعي. فقد استطاع حصد الرقم القياسي العالمي لأسرع وقت في حساب عدد الأحرف في 10 @ابو الحروف ♬ original sound – Guinness World Records Arabic