Lappeenrannasta noussutta lentokonetta häirittiin laserosoittimella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksen Lappeenrannassa lokakuun puolivälissä tapahtuneesta pienlentokoneeseen kohdistetusta laserhäirinnästä. Maasta käsin kohdistettiin lentokoneeseen kirkkaan vihreää laservaloa Sammonlahden alueelta. Valo häikäisi lentäjää vaikeuttaen koneen ohjaamiseen.

– Pyydämme vihjeitä tapahtuneen nähneiltä tai siitä muuten jotain tietäviltä. Haluamme muistuttaa, että laser ei ole lelu. Sillä voi aiheuttaa väärinkäytettynä jopa pysyviä silmävaurioita. Laservalo voi lamauttaa lentäjän näkökyvyn hetkellisesti aiheuttaen vakavan vaaratilanteen, joka voi johtaa onnettomuuteen, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo ja jatkaa.

– Lisäksi laserhäirintä on rikos. Vaikka laserilla häiriköinti tehtäisiin ajattelemattomuutta ja tietämättömyyttä, on lasersäteellä ilma-aluksen miehistön osoittaminen aina rangaistava teko, vaikka siitä ei aiheutuisi konkreettista vaaraa ilma-alukselle tai sen miehistölle. Vahingon aiheuttaja joutuu myös korvausvastuuseen

Häirintä tapahtui perjantaina 13. lokakuuta illalla seitsemän aikaan. Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä vaaran aiheuttaminen. Vihjeitä tapaukseen liittyvistä havainnoista tai tiedoista voi anttaa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai soittaa vihjepuhelimeen 0295 414 559.