Poliisi kaipaa vihjeitä katalysaattorivarkaista Kouvolassa – näin vältät varkauden

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kouvolan alueella on liikkeellä katalysaattorivarkaita. Poliisi on saanut jo viisi ilmoitusta henkilöautoihin aikavälillä 21.-26. marraskuuta kohdistuneista varkauksista Kouvolan Eskolanmäellä.

Katalysaattorivarkaudet ovat kohdistuneet pääasiassa vanhempiin henkilöautoihin. Poliisi on pyytänyt havaintoja varkauksiin liittyen ne voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 447 9574.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan katalysaattorivarkaudet ovat sekä valtakunnallinen että kansainvälinen ilmi. Katalysaattoreita varastetaan niiden sisältämien jalometallien vuoksi. Poliisi kehottaa sijoittamaan ajoneuvon paikkaan, jossa on hyvä valaistus sekä muuta liikennettä ja liikkjia.

Poliisi neuvoo myös kaivertamaan katalysaattoriin rekisterinumeron, maalaamalla katalysaattorin kirkkaalla värillä ja asentamaan suojapellin katalysaattorin eteen. Näillä neuvoilla voi pyrkiä ehkäisemään varkauksia tai auttamaan mahdollisten rikosten selvittämisessä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.