Särkänniemen Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla alkaa perjantaina

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tampereella sijaitseva Särkänniemen uutuustapahtuma Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla alkaa tänä perjantaina 15. joulukuuta. Tapahtuma tuo valoa, iloa ja elämyksiä vuoden pimeimpään aikaan ja ihastuttaa kävijöitä taianomaisilla valotaideteoksilla.

Särkänniemen huvipuistoalueelle rakennettu tapahtuma tarjoaa kävijöille kauniiden valotaideteosten lisäksi myös musiikkia esiintyjien avulla. Valkean tapahtumapäivinä vietetään myös Koiramäen joulua. Särkänniemen huvilaitteet eivät kuitenkaan ole auki tapahtumassa.

Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla

Taiteilija Kari Kola toimii projektissa taiteellisena johtajana, mutta taiteilijakollektiivissa on mukana myös useita muita tekijöitä. Mukana olevia taiteilijoita ovat Jouni Väänänen, Antti Kulmala, Samuli Halla, Rami Saarikorpi, Aleksandra Stratomitovic (Ruotsi), Michel Suk (Alankomaat), Kari Alonen, Tommi Aunola, Tuomo Lehikoinen, Katja Kouvolainen, Ochoresotto (Itävalta), TipTop Walkers ja Ritva Muikku.

Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhlaa vietetään vain yhden viikonlopun ajan 15.–17.12.2023 klo 15–22. Valkea-lipun voi ostaa verkkokaupasta 18 euron hintaan, mutta paikan päältä ostettaessa lippu kustantaa 20 euroa. 3-15 -vuotiaat pääsevät ihastelemaan taidetta noin puoleen hintaan. Alle kolmevuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi ja valittavissa on myös hieman edullisempi perhelippu.

Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla