Tomaatti katosi avaruusasemalla – löytyi kahdeksan kuukautta myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maata kiertävällä Kansainvälisellä avaruusasemalla on ratkennut kadonneen tomaatin mysteeri. Avaruusasemalla katosi kuukausia sitten pienikokoinen tomaatti, joka oli peräisin asemalla kasvatetusta kasvista.

Tomaatti oli kasvatettu osana kokeita, joiden tarkoituksena oli tutkia kasvien kasvattamista mikropainovoimassa. Katoamisesta epäiltiin yhdysvaltalaista astronauttia Francisco ”Frank” Rubiota. Tomaatti on kuitenkin nyt löytynyt kahdeksan kuukautta sen katoamisen jälkeen.

– Hyvää ystäväämme Frank Rubiota on syytetty jonkin aikaa tomaatin syömisestä. Nyt voimme kuitenkin vapauttaa hänet syytteistä. Löysimme tomaatin, astronautti Jasmin Moghbeli vitsaili Space.com-sivuston mukaan.

Rubio palasti maapallolle 27. syyskuuta vietettyään ennätykselliset 371 vuorokautta avaruudessa. Hän vitsaili tuolloin pelkäävänsä, että hän on saanut loppuelämäkseen tomaattivarkaan maineen.

– Vietin tuntikausia etsien sitä. Olen varma, että tomaatti löytyy joskus vuosien päästä kuivuneena ja maineeni puhdistuu jälleen, Rubio kertoi livestream-lähetyksessä syyskuussa.