Poliisi muistuttaa: Älä usko epämääräisiin tekstiviesteihin – huijarit tyhjentävät pankkitilin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Joulu on saanut katalat huijarit aktivoitumaan. Poliisi on varoittanut suomalaisia jo lukuisia kertoja antamasta pankkitunnuksia ulkopuolisille. Yksikään viranomainen ei kysy pankkitunnuksia tekstiviesteillä.

– Itä-Suomen poliisi on aiemmin kuluvana vuonna tiedottanut tapauksista, joissa asianomistajille on tullut tekstiviesti, joka vaikuttaisi Oma Veron lähettämältä. Viestissä on ollut linkki, johon on täytynyt täyttää verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnusten syöttämisen jälkeen tunnukset ovat päätynyt rikollisten käsiin ja asianomistajat ovat hetken kuluttua huomanneet pankkitiliensä tyhjentyneen, Itä-Suomen poliisi kertoo.

– Poliisin tietoon on tullut edelleen vastaavia tapauksia, joten pyydetään tarkkuutta siihen, mihin verkkopankkitunnuksia syötetään. Verkkopankkitunnuksia ei tule syöttää minkäänlaisiin linkkeihin.

Jos kuitenkin tunnukset ovat ehtineet joutua vääriin käsiin, tulisi välittömästi soittaa oman pankin korttien sulkunumeroon, josta saa suljettua myös verkkopankkitunnukset.