Paula Abdul syyttää American Idol -tuottajaa seksuaalisesta häirinnästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen viihdealan moniosaaja Paula Abdul muistetaan American Idol -ohjelman sympaattisena tuomarina. Ilmeisesti kaikki ei ole mennyt televisiokuvauksissa niin upeasti, miten katsojille on näytetty. Paula Abdul väittää, että entinen American Idol- ja So You Think You Can Dance -tuottaja Nigel Lythgoe kohdisti naiseen seksuaalista häirintää ja hyväksikäyttöä useaan otteeseen ohjelman alkutaipaleella.

Abdul väittää, että seksuaalinen väkivalta tapahtui työryhmän matkustaessa kuvauksiin. Abdulin toimittamassa kanteessa Los Angelesin oikeuteen lukee myös, että samankaltainen tilanne tapahtui vuonna 2014, kun hän ja Lythgoe olivat tuomareina So You Think You Can Dance -ohjelmassa. Abdulin mukaan Lythgoe käytti myös henkistä väkivaltaa väheksyessään ja haukkuessaan Abdulia heidän monien yhteisten vuosien aikana, CBS News uutisoi.

Yksi seksuaalinen pahoinpitely tapahtu hississä, kun ovien sulkeuduttua Lythgoe työnsi hänet seinää vasten, tarttui hänen sukuelimiinsä ja rinnoistaan ja yritti suudella häntä kielellä. Abdul työnsi miehen pois ja juoksi huoneeseensa. Abdul oli ilmoittanut asiasta miehen edustajille, mutta ei uskaltanut viedä asiaa eteenpäin potkujen pelossa. Abdul oli itsekin menestyksekäs poptähti, kunnes joutui luopumaan urastaan loukkaannuttuaan lento-onnettomuudessa vuonna 1992. Hän palasi julkisuuteen American Idol -ohjelman myötä ja oli mukana kahdeksan vuotta, kunnes lopetti ja keskittyi omaan uraansa.