Minecraft-pelistä tehdään elokuva – päärooleissa tuttuja komistuksia

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alun perin vuonna 2009 julkaistu Minecraft-peli nauttii edelleen valtavasta maailmanlaajuisesta suosiosta. Nyt pelisarjan pohjalta työstetään elokuvaa, jonka on määrä saada ensi-iltansa huhtikuussa 2025.

Minecraft-elokuvan keskeisiin rooleihin on kiinnitetty viime vuonna Super Mario Bros. -elokuvassa ääninäytellyt Jack Black ja Aquaman-tähti Jason Momoa. Mukana ovat myös Wednesday-sarjasta tuttu Emma Myers ja tuoreessa Häivähdys purppuraa -elokuvassa näytteevä Danielle Brooks. Elokuvan ohjaa Napoleon Dynamite -komediasta tunnettu Jared Hess.

Vuosien ajan suuunnitteilla olleen Minecraft-elokuvan juonikuviota ei ole Deadline-sivuston mukaan toistaiseksi paljastettu. Jack Blackin huhutaan kuitenkin näyttelevän pelaajan peleissä ohjaamaa Steve-hahmoa.

Minecraft tarjoaa pelaajille mahdollisuuden luoda erilaisia rakennelmia avoimessa maailmassa. Mukana on erilaisia pelitiloja, kuten seikkailupelitila, selviytymispelitila ja pelkän rakentelun mahdollistava luova pelitila. Maailman menestyksekkäimpiin peleihin kuuluvalla Minecraftilla on yli 140 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa.