Poliisikoira Steve pelasti ihmishengen Pirkanmaalla – löysi viime hetkellä lumihangesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin miten poliisikoira löysi viime hetkellä pikkupojan lumikasan sisältä ja todennäköisesti pelasti tämän hengen. Nyt Pirkanmaalta kantautuu tietoja tapauksesta, jossa poliisikoira Steve on todennäköisesti pelastanut ihmishengen. Henkilö oli poistunut asunnosta hieman puolen yön jälkeen lääkkeitä mukanaan ja uhannut vahingoittaa itseään.

Aamukuudelta poliisille tuli tehtävä, jonne lähti Tampereelta partio poliisikoiran ja ohjaajan kanssa. Paikan päällä ei ollut tietoa mihin suuntaan kadonnut olisi voinut poistua, eikä häntä voinut hätäpaikantaa. Silloin poliisikoiran aistit tulivat hätiin ja koira lähti pian seuraamaan hajujälkeä autotietä pitkin.

– Noin 500 metrin päässä lähtöpaikasta Steve löysi kohdehenkilön metsästä lumihangesta makaamasta. Henkilö oli kylmissään, tajunnantaso oli heikko ja lisäksi oli epäilys myrkytystilasta. Poliisipartio kutsui ensihoidon kiireellisenä paikalle, siirsi henkilön metsästä tielle ja peitteli avaruuslakanaan. Henkilön hallusta löytyi useita tyhjiä lääkeliuskoja, Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo päivityksessään.

Kohdehenkilön ruumiinlämpö oli enää 30,6 astetta ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Viranomaisten mukaan koira pelasti henkilön vähintään vakavalta hengenvaaralta tai jopa menehtymiseltä.