American Idol -ahdistelukohu paisuu – Paula Abdul ei olekaan ainoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äsken, että viihdetähti Paula Abdul väittää, että entinen American Idol- ja So You Think You Can Dance -tuottaja Nigel Lythgoe kohdisti naiseen seksuaalista häirintää ja hyväksikäyttöä noin kymmenen vuotta sitten. Nyt kaksi muuta naista on astunut samanlaisten syytösten kanssa esiin.

Page Sixin saamien asiakirjojen mukaan kaksi nimettömänä pysyvää naista osallistuivat yhden kauden ajan kestäneeseen All American Girl -kilpailuohjelmaan vuonna 2003. Lythgoe tuotti kyseisen realityformaatin. Naiset ovat nostaneet kanteen tuotantoyhtiötä ja Lythgoeta vastaan seksuaalisesta väkivallasta ja pahoinpitelystä, seksuaalisesta häirinnästä, sukupuoleen kohdistuvasta väkivallasta, tahallisesta henkisen ahdistuksen aiheuttamisesta ja alistamisesta.

Naisten mukaan Lythgoe liikkui lavastuksissa ja pukuhuoneissa ja läimi avoimesti ja kouri naisten pakaroita. Asiakirjojen mukaan tuotantoyhtiön työntekijät, urakoitsijat, edustajat ja agentit näkivät kaiken tämän tapahtuvan, mutta eivät toimineet millään tavalla tuomitseakseen tai estääkseen toimintaa. Hän houkutteli naisia kuvausten jälkeen autoonsa ja kotiinsa. Mies ehdotti, että naiset etenisivät seksuaalisia palveluksia vastaan, mikä on ollut yleinen tapa Los Angelesissa kautta aikojen.

Miehen väitetään lähennelleen naisia, riisuneen heidän vaatteitaan ja painautuneen heitä vasten ja pakottaneen kielisuudelmiin.