Kaipaatko fyysistä näppäimistöä iPhoneen? Uutuus tarjoaa sellaisen

Digi · Tim Isokivi

Monissa älypuhelinmalleissa fyysisistä näppäimistä on luovuttu lähes kokonaan. Laitteen näytön virtuaalinäppäimistön painelu ei ole aina kuitenkaan paras ratkaisu esimerkiksi pidempiä viestejä kirjoittaessa.

Startup-yritys Clicks Technology esitteli CES-messuilla Las Vegasissa iPhonen lisälaitetta, joka tarjoaa apua fyysisiä näppäimiä puhelimeen kaipaaville. Kyseessä on älypuhelimen suojakuori, jonka alaosassa on pienikokoinen qwerty-näppäimistö. Clicksin mukaan näppäimistökuori ei lisää merkittävästi iPhonen painoa.

Clicks Keyboard ei vaadi toimiakseen Bluetoothiin yhdistömistä. Sen sijaan lisälaite kytkeytyy älypuhelimen Lightnine tai USB-C-porttiin. Kuori on varustettu omalla portillaan, jonka ansiosta laitteen lataaminen onnistuu käytön aikana.

Näppäimistökuori mahdollistaa myös pikanäppäintoiminnot iPhonelle. Käyttäjä voi siis esimerkiksi palata iPhonen kotiruutuun CMD ja H -näppäinyhdistelmällä. Myöhemmin ilmestyvää lisälaitetta myydään Yhdysvalloissa alkaen 139 dollarin eli 130 euron hintaan iPhone-mallista riippuen.