YUP tekee paluun – ilman Jarkko Martikaista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Omintakeisesta ilmaisustaan tunnettu suomalainen rockyhtye YUP nautti suosiosta 1990- ja 2000-luvuilla. Yhtye vetäytyi telakalle vuonna 2009. YUP:n jäsenet ovat sittemmin keskittyneet muihin projekteihin, kuten laulaja Jarkko Martikaisen soolouraan.

Nyt YUP on tekemässä paluun ilman Martikaista. Uutta laulajaa ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi pestata riveihin, vaan bändi esiintyy instrumentaaliyhtyeenä. YUP Instrumental -nimellä toimiva yhtye julkaisee ensimmäisen Opus 1 -studiolevynsä 26. huhtikuuta 2024.

Hankasalmen Sanomien mukaan YUP:n uusi versio sai alkunsa kitaristi Jussi Hyyrysen otettuua yhteyttä basisti Valtteri Tynkkyseen. YUP-reunion ei ollut alun perin suunnitelmissa, mutta muusikot päättivät lopulta ottaa yhteyttä myös rumpali Janne Mannoseen ja kosketinsoittaja Petri Tiaiseen. Laulaja Jarkko Martikainen oli kuitenkin liian kiireinen soolouransa vuoksi.

YUP Instrumental kertoo Facebookissa yhtyeen jatkavan YUP:n taiteellisesti kunnianhimoista ilmaisua keskittymällä instrumentaalimusiikkiin. Jaba-studiolla Hankasalmella syksyllä nauhoitetulta Opus 1 -levyltä saadaan esimakua myöhemmin julkaistavan Rähinää ja höyheniä -singlen muodossa.