IL: Hautajaiset jouduttiin keskeyttämään Tampereella – hautaan päätyi väärä vainaja

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lauantaina Tampereella Lamminpään hautausmaalla järjestetyt hautajaiset saivat erikoisen käänteen. Hautajaiset jouduttiin keskeyttämään hautoihin liittyneen sekaannuksen vuoksi. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Hautajaisvieraille oli ilmoitettu, ettei vainajaa voida laskea hautaan. Hänelle tarkoitettuun hautaan oli vahingossa jo laskettu toinen vainaja. Myös paikalla olleille väärään hautaan lasketun vainajan läheisille ilmoitettiin tapahtuneesta.

Tampereen seurakuntien hautaustoimen johtaja Jyrki Lehtonen kommentoi myöhemmin Ylelle tapauksen johtuneen oppaan erehdyksestä. Lamminpään hautausmaalla oli ollut auki viisi arkkuhautaa. Opas kuljetti ensimmäisen saattueen vahingossa väärälle haudalle. Läheisille kerrottiin, että tapaukseen saataisiin selvyys tämän viikon aikana. Samalla tulee selviämään, milloin vainaja voidaan laskea hänelle kuuluvaan hautaan.