Autoilijoille varoitus: Älä koskaan poista jäätä ikkunoista tällä tavalla

Autot · Tim Isokivi

Auton jäätyvät ikkunat ovat joka talvi toistuva riesa, mihin moni on joutunut törmäämään erityisesti viime viikkojen hyisillä keleillä. Lumen ja jään poistamiseksi ajoneuvon pinnalta on tarjolla erilaisia niksejä. Niistä kaikkia ei kuitenkaan kannata kokeilla.

TikTokissa on nähty videoita, joissa neuvotaan täyttämään esimerkiksi minigrip-pussi kuumalla vedellä ja hankaamaan auton ikkunoita sillä. Brittiläisen National Scrap Carin autoasiantuntija Dorry Potterin mukaan tämä ei kuitenkaan kannata.

– Autoilijoita kehotetaan olemaan varuillaan käsitellessään tuulilasia lämmitetyillä esineillä. Nopea lämpötilan muutos voi synnyttää lasiin pieniä murtumia. Ne voivat puolestaan aiheuttaa lasin hajoamisen seuraavien kovien pakkasten aikana, Potter kertoi Express.co.uk-lehdelle.

Erikoisemmassa vinkissä auton tuulilasia neuvotaan hankaamaan edellisiltana puolikkaalla perunalla. Perunan sisältämän sokerin pitäisi ehkäistä jään muodostumista lasin pinnalle. Potter ei kuitenkaan suosittele tätäkään niksiä.

– Perunan tai sipulin käyttö voi synnyttää tuulilasiin tahroja, jotka puolestaan heikentävät sen näkyvyyttä. Näin ollen ajaminen voi olla yhtä vaarallista kuin huurtuneiden ikkunoiden tapauksessa, Potter varoitti.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.