Suomea kurittaneen lumipyryn keskellä salamointia – uusi myräkkä jo lähipäivinä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa riehui keskiviikkona ja torstaina voimakas lumipyry. Runsas lumisade aiheutti ongelmia muun muassa liikenteessä heikentyneen näkyvyyden ja loukastuneiden tienpintojen vuoksi.

Forecan mukaan lumipyryn aikaan tehtiin havaintoja jopa ajankohdalle jokseenkin yllättävästä sääilmiöstä. Ahvenanmaalta Tanskaa kohti yltävällä alueella matalapaineeseen ja sadenauhaan liittyi keskiviikkoiltana myös salamointia. Aivan poikkeuksellisesta ilmiöstä ei ole kyse, sillä sadealueissa voidaan erityisesti lämpimien merialuiden yllä nähdä myös talviaikana salamointia.

Tuoreen kuukausiennusteen mukaan sää lauhtuu jälleen 22. tammikuuta alkavalla viikolla. Viikon keskilämpötila on 2-5 astetta keskimääräistä korkeampi ja tavanomaista sateisempi. Tulossa voi olla myös uusi lumimyräkkä.

– Seuraava isompi myräkkä tulee heti alkuviikosta Suomeen. Näillä näkymin lunta on tulossa koko maahan, mutta maan etelä- ja keskiosassa osa sateesta tulee vetenä. Ennusteissa on myös puuskaista tuulta, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.