Asiantuntijat uskovat: Avaruusmuukalaiset vakoilevat maapalloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Search for Extraterrestrial Intelligence Instituten, eli SETI:n tutkijoiden mukaan avaruusolennot voivat vakoilla maapallon historiallisia maamerkkejä kvadriljoonien kilometrien päästä. SETI on keskittynyt älyllisen elämän etsimiseen Maan ulkopuolelta.

Tutkijoiden analyysin mukaan ulkoavaruuden muukalaiset pystyvät seuraamaan rakennuksia suurelta etäisyydeltä, mutta ainoastaan 3.000 vuoden takaa, koska sen verran valolla kestää universumin läpi kulkemiseen. Muukalaiset voisivat käyttää valtavia teleskooppeja aikansa tärkeimpien sivilaatioiden, eli roomalaisten, kreikkalaisten ja egyptiläisten tekemien rakennelmien seuraamiseen ja arvioimiseen. Ideana on selvittää keinotekoiset, ihmisen aikaansaamat rakennelmat ja teknologian kehitys.

Tiedelehti Acta Astronautica julkaistussa tutkimuksessa pohditaan, miten avaruusolennot tarkkailevat ihmisiä. SETI:n tutkija Zaza Osmanovin mukaan muukalaiset etsivät esimerkiksi suuria rakennelmia ja satelliitteja, jotta yhteiskuntamme taso voitaisiin identifioida. Apuna on optinen teleskooppi.