Taylor Swiftistä levitettiin tekoälyllä luotuja K18-kuvia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulaja-lauluntekijä Taylor Swift on joutunut väärennettyjen aikuisviihdekuvien kohteeksi. Twitterinä aikaisemmin tunnetussa X-palvelussa levisi tekoälyn avulla luotuja kuvia, joissa Swift nähtiin alastomana ja seksuaalisissa asennoissa urheilustadionilla. Kuvia on sittemmin pyritty poistamaan X-palvelusta.

Ne ehtivät kuitenkin keräämään alustalla kymmeniä miljoonia katselukertoja. Yksikin kuviin liittyvistä julkaisuista ehti olla The Verge -sivuston mukaan esillä 17 tunnin ajan, ennen kuin se vihdoin poistettiin.

Swiftin edustajat eivät ole kommentoineet tapausta julkisesti. Daily Mail -lehden mukaan Swiftin lähipiiristä on kuitenkin kerrottu, että artisti saattaa harkita oikeustoimia. X-palvelun edustajat eivät myöskään ole kommentoineet skandaalia.

Tekoälyllä luodut pornokuvat ja muu kuvien kohteen kyseenalaiseen valoon asettava materiaali herättää toistuvasti huolta. Digitiedustelupalvelu Memetican johtaja Ben Decker kommentoi CNN-uutissivustolle tekoälytyökaluilla luodun, potentiaalisesti haitallisen sisällön leviävän sosiaalisessa mediassa nopeammin kuin koskaan ennen.

– Sosiaalisen median yhtiöillä ei todellisuudessa ole tehokkaita suunnitelmia sisällön valvontaan, Decker kertoi.