Kiroilevat papukaijat tuottavat ongelmia eläintarhassa – nyt keksittiin viimeinen oljenkorsi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva Lincolnshire Wildlife Park on käynnistänyt riskialttiin hankkeen estääkseen puiston afrikkalaisia harmaapapukaijoja kiroilemasta vierailijoille. Henkilökunta joutui poistamaan viisi papukaijaa yleisön luota niiden sanallisen öykkäröinnin vuoksi. Puistovieraat kokivat papukaijojen kiroilun loukkaavana.

Sen jälkeen kolme muutakin papukaijaa on ryhtynyt käyttämään karkeaa kieltä, joten puiston henkilökunta yrittää nyt testata dramaattista muutosta lintujen kielellisten piirteiden muuttamiseksi. Koska saippuapesu ei auta, kokeilee henkilökunta kiroilevien papukaijojen siirtämistä niiden yksilöiden luokse, jotka puhuvat siivommin. Pahasuisten papukaijojen toivotaan omaksuvan kiltimpien kielen.

– Papukaijat ovat parviolentoja. Niiden täytyy olla muiden papukaijojen kanssa. Mitä suurempi parvi, sitä onnellisempia ne ovat. Vaikka linnut kiroilevat, niin niiden hyvinvoinnin on oltava etusijalla. Saattaa olla, että meillä on lopulta 100 kiroilevaa papukaijaa puistossa, aika näyttää, toimitusjohtaja Steve Nichols kertoi CNN:n mukaan.