Liukastelevat työntekijät tulevat yritykselle kalliiksi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomessa on ollut viime päivien ajan niin sanotut pääkallokelit, kun lämpötilat ovat heitelleet ja tiet ovat muodostuneet jäisiksi. Sen lisäksi, että ihmisten tulee olla varovaisia tiealueilla, tulee heidän huomioida olosuhteet myös yritysten ja oman työpaikan piha-alueilla. Yrityksen kiinteistön alueella tapahtuvat tapaturmat voivat tulla yritykselle kalliiksi niin poissaolojen kuin vahingonkorvausten muodossa.

Fennian lakisääteisistä henkilövakuutuksista vastaava johtaja Minna Niemi muistuttaa, että talvikunnossapitoon kuuluu muutakin, kuin välitön lumen auraaminen ja teiden hiekoitus. Hänen mukaansa yritysten kannattaa kiinnittää huomiota alueen valaistukseen. Lisäksi työpaikoilla voidaan yhdessä käydä läpi turvallisuusasioita.

Pihojen, kulkuväylien ja pysäköintialueiden lisäksi katse kannattaa myös suunnata kiinteistön katolle. Jos katolle on kertynyt liikaa lunta tai katon reunaan on muodostunut suuria jääpuikkoja, ne voivat muodostaa turvallisuusriskin. Iso lumikuorma on riski myös kiinteistön kattorakenteille. Työntekijän liukastuminen yrityksen pihalla voi tulla kalliiksi. Vaikka työtapaturmavakuutus korvaakin hoitokulut, maksaa työntekijän poissaolo keskimäärin kolminkertaisesti hänen palkkansa verran. Yrityksen avainhenkilön tai yrittäjän itsensä tapauksessa hintalappu voi olla vieläkin suurempi.