Metsästyksen suosio nousee naisten keskuudessa – nämä houkuttelevat lajin pariin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Metsästäjätutkinnon suorittaa vuosittain 7 000 – 8 000 ihmistä ja heistä noin kolmasosa on naisia. Naisharrastajien määrän kasvun lisäksi metsästys aloitetaan entistä varttuneemmalla iällä etenkin Etelä-Suomen suurten kaupunkien läheisyydessä.

– Moni nainen tulee mukaan metsästyksen tarjoaman luontokokemuksen, riistaruoan tai koiraharrastuksen innoittamana, riistapäällikkö Henri Mutanen Suomen riistakeskuksesta kertoo.

Suurten kaupunkien läheisyydessä metsästystutkinnon suorittaja on tyypillisesti 30–40-vuotias, kun maaseudulla tyypillisesti tutkinnon suorittaa 10–15-vuotias nuori. Naisten osuus vaihtelee alueittain, ja esimerkiksi Lapissa tutkinnon suorittajista vuonna 2023 lähes puolet.