Vakuutusyhtiö paljasti: Yksi lomamaa vahinkotilastojen ykkönen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innokkaita matkustajia. Ulkomaan matkat suuntautuvat useimmiten Viroon ja Ruotsiin, mutta Espanja, Kreikka ja Italia pääsevät myös listalle lämpiminä vaihtoehtoina. Matkavakuutus on loistava reissukaveri, jos haluaa välttyä ikäviltä ja hinnakkailta yllätyksiltä.

Matkustajavahingoissa Espanja on selkeä ykkönen, mikä johtuu ennen kaikkea ajallisesti pidemmistä matkoista. Valtaosa matkustajavahingoista on lieviä sairastumisia. Tyypillisiä vakuutusyhtiölle ilmoitettuja sairastumisia ulkomailla ovat flunssa, vatsataudit ja lapsilla korvatulehdukset. Myös hammassärkyjä ja erilaisia tulehduksia ilmoitetaan melko usein. Jonkin verran ilmoitetaan myös vakavampia oireita esimerkiksi sydämeen liittyen.

– Espanjaan erityisesti talvella paljon matkoja, ja niiden keskimääräinen pituus on melko pitkä, lähes pari viikkoa. Toki luvuissa ovat mukana viikon pakettimatkojen lisäksi myös talvehtijat. Silloin luonnollisesti myös vahinkoja ehtii sattua suuremmalla todennäköisyydellä, Fennian tuotepäällikkö Laura Luhtanen sanoo.

Tapaturmat puolestaan ovat Luhtasen mukaan kaatumisia ja kompastumisia, tai kolahduksia ja törmäyksiä esineisiin. Mutta joka vuosi ilmoitetaan myös esimerkiksi kymmeniä eläinten puremia, hampaan lohkeamisia tai kontaktitilanteita.