Ilmasotakoululla Lapissa hyytävä harjoitus – tätä et haluaisi kokea itse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ilmasotakoulu järjestää Rojajärven Heinuvaarassa talvipelastumisharjoituksen 9.-16. helmikuuta 2024. Tavoitteena on harjoitella ilma-alusten miehistöjen pelastautumista ja pelastustoimia talvisissa olosuhteissa. Lisähaastetta harjoituksiin tuovat helmikuun paikoitellen kireät pakkaset.

Ilma-alusten miehistö joutuu harjoittelemaan pelastautumisen toimenpiteitä haastavissa talviolosuhteissa kuvitteellisen heittoistuinhypyn jälkeen. Miehistön täytyy ylläpitää toimintakykyään käyttämällä pelastusvarusteita, rakentamalla suoja ja tekemällä yhteistoimintaa pelastusmiehistön kanssa.

Pelastustoimi harjoittelee muun muassa moottorikelkan käsittelyä, ryhmä- ja johtotyöskentelyä, etsinnän apuvälineiden käyttöä sekä yhteistoimintaa eri tahojen kesken. Harjoitukseen sisältyy NH-90-helikopteritoimintaa, jota tehdään alueella 15. helmikuuta.