Matkustajakone yritti laskeutua kolmesti tuloksetta – palasi lopulta lähtökentälle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Air Canada -yhtiön lennolla matkustaneet joutuivat taannoin erikoiseen ja turhauttavaan tilanteeseen. Kone palasi lähtökentälle usean epäonnistuneen laskeutumisyrityksen jälkeen.

Kanadan sisäisellä lennolla ollut kone oli matkalla Torontosta St. John’siin. Lennon oli aikataulun mukaan määrä kestää kolme tuntia. Vaarallisten sivutuulten vuoksi turvallinen laskeutuminen ei kuitenkaan onnistunut.

Kone yritettiin ohjata St. John’sin lentokentälle kolme kertaa. Lopulta se päätettiin kuitenkin ohjata takaisin Torontoon. CTV News -uutissivuston mukaan kone päätyi viettämään ilmassa kolmen tunnin sijaan kuusi tuntia ja 37 minuuttia.

Air Canadan tiedottajan mukaan lentäjä teki oikean päätöksen palatessaan Toronton lentokentälle. Lentoyhtiön kerrotaan varautuvan sääolosuhteista koituviin yllättäviin tilanteisiin, minkä vuoksi koneissa on ylimääräistä polttoainetta.