Nyt se on varmaa: Windows95man osallistuu Euroviisuihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomen edustajaksi Euroviisuihin valikoitui Uuden Musiikin Kilpailun kautta Windows95man. Voittamisen jälkeen yhtye ei kuitenkaan heti vahvistanut tietoa siitä, että aikooko se osallistua kilpailuun vai ei.

Windows95man pohti pienen hetken ajan jäävänsä pois kilpailusta siksi, että Israelin annettiin osallistua Euroviisuihin. Nyt Yle on tiedottanut, että se noudattaa Euroopan yleisradioliiton EBU:n päätöksiä osallistujista ja on päättänyt lähettää kilpailuun Suomelta edustajan. UMK:n voittanut artisti on myös omalta osaltaan tehnyt päätöksen osallistua Euroviisuihin.

Windows95man on sitä mieltä, että ainoa oikea ratkaisu EBU:lta olisi sulkea Israel pois kilpailusta. He eivät kuitenkaan koe, että he voisivat vaikuttaa tähän päätökseen olemalla edustamatta Suomea. Viime aikoina muilta UMK-artisteilta on kysytty heidän halukkuuttaan lähteä kisaamaan Malmöön mikäli Windows95man ei lähtisikään Euroviisuihin. Muun muassa Cyan Kicks ilmoitti heti olevansa valmis lähtemään Euroviisuihin.