Valtava vajoama nieli autoja Napolissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maahan ilmetsynyt aukko nielaisi kaksi ajoneuvoja kuskeineen ja matkustajineen Italian Napolin Vomeron kaupunginosassa varhain keskiviikkona. Sosiaalisessa mediassa julkaistiin runsaasti videoita tapahtumista. Ihmiset olivat paniikissa jouduttuaan yllättäen vajoamaan, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

– Olimme saapumassa Via Bonitolta, kun Via Morgheniin päin kääntyessämme alla oleva maa antoi periksi. Yhtäkkiä huomasimme upponneen maan alle, yhdessä autoista ollut kunnanvaltuutettu Giulio Delle Donne kertoi uutissivustolle.

– Olimme onnekkaita, sillä sillä hetkellä alueella oli Italian armeijan poliisipartio. Sotilaat vetivät meidät käsin ylös, hän sanoi.

Napolin kaupunginvaltuuston mukaan vajoaman syynä oli romahtanut viemäri. Sortumakohdan alapuolelle valui runsaasti vettä. Tie on pettänyt Napolissa useita kertoja viime vuosien aikana hoitamattoman viemäriverkoston seurauksena.