Kallion reunalle rakennettu ökykoti uhkaa sortua – asukas ei suostu muuttamaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Etelä-Kalifornian Dana Pointissa rantakallion reunalle rakennettuja miljoonakoteja uhkaa sortuminen. Alueella tapahtui hiljattain maanvyöry pitkään jatkuneiden voimakkaiden sateiden seurauksena. Yksi sortumisvaarassa olevista rakennuksista on 15,9 miljoonan dollarin arvoinen kartano, jossa asuu 82-vuotias paikallinen röntgenlääkäri Lewis Bruggeman.

– Koti on aivan kunnossa. Se ei ole uhattuna, eikä sitä merkitä vaaralliseksi, Bruggeman kuvaili KCAL News -uutismedialle.

Hän ei siis aio muuttaa pois. Huoli rakennuksista heräsi erityisesti sen jälkeen, kun maanvyöryn seurauksista kuvattu video levisi viraalina. New York Post -lehden mukaan Bruggemanin kartanon lisäksi läheisyydessä sijaitsee kaksi 14,1 miljoonan ja 12,9 miljoonan dollarin arvoista kiinteistöä.