Uutisankkuri Matti Rönkä jättää tänään jäähyväiset katsojille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmenien ajan televisiosta tutuksi tullut uutisankkuri Matti Rönkä jää eläkkeelle. 64-vuotias Rönkä nähdään viimeistä kertaa ankkurivuorossa keskiviikkona 28. helmikuuta. Asiasta uutisoi Yle. Vuodesta 1990 lähtien Ylellä työskennellyt Rönkä aloitti uutisjuontajana 2000-luvun alussa.

Ennen Yleä hänet toimi muun muassa MTV:n uutistenlukijana ja Helsingin Sanomien urheilutoimittajana. Hän kertoi Ylelle monen uutisen koskettaneen ja vetäneen hiljaiseksi vuosikymmeniä kestäneen työuran aikana. Rönkan suunnitelmissa ei ole muuttaa eläkepäivillä Fuengirolaan ja pysyä puuhakkaana erilaisten askareiden parissa.

Tammikuussa syntyneen ensimmäisen lapsenlapsen myötä nikkaroitavaa tulee riittämään. Rönkä on tullut tunnetuksi myös kirjailijana. Hänen esikoisromaaninsa Tappajan näköinen mies ilmestyi vuonna 2002. Rönkan kirjat ovat voittaneet useita palkintoja, ja niiden käännösoikeuksia on myyty eri puolille maailmaa.