Delta Air Lines järjestää erikoislentoja auringonpimennystä katsomaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Atlantin toisella puolella päästään ihastelemaan täydellistä auringonpimennystä 8. huhtikuuta. Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines järjestää kyseisenä päivänä erikoislentoja, joista avautuu ainutlaatuinen näkymä pimennykseen.

Delta Air Linesin auringonpimennyslentojen reitti kulkee täydellisyysvyöhykettä pitkin. Kyseessä on alkue, jossa pimennys näkyy parhaiten. Toinen lennoista lentää Texasin Austinista Michiganin Detroitiin ja toinen lento puolestaan nousee ilmaan Texasin Dallasista.

Ensimmäinen pimennyslento myytiin nopeasti loppuun. Dallasista ilmaan nousevasta lennosta ilmoitettiin 26. helmikuuta. Mashable-sivuston mukaan lippujen hinnat alkavat 979 dollarista eli noin 905 eurosta.

Huhtikuun auringonpimennystä ei nähdä Suomessa. Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan pimennystä päästään seuraamaan Tyynellämerellä, Meksikossa, Yhdysvalloissa, Kanadan itäosissa ja pohjoisella Atlantilla. Seuraava osittainen auringonpimennys näkyy Suomessa 29. maaliskuuta 2025.