Liikenneopastin hakkeroitiin Yhdysvalloissa – tulos sai hieraisemaan silmiä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköiset liikennemerkit ja -opasteet joutuvat toisinaan hakkeroinnin kohteeksi. Taannoin Yhdysvaltain Washingtonissa hämmästystä aiheutti kyltti, joka varoitti pesukarhuista.

Audubon Parkissa kulkevan tien laidalle oli pystytetty sähköisiä liikennemerkkejä rakennustöiden vuoksi. Tiellä ajaneiden autoilijoiden yllätykseksi kylttiin oli ilmestynyt hieman toisenlainen varoitus.

– Vihaisia pesukarhuja edessäpäin, kyltissä luki.

Kylteistä vastaavan Spokane Traffic Controlin Mike Beggs kertoi Spokesman-Review-lehdelle jonkun ruuvanneen auki kyltin takaosan. Tekijä oli päässyt käsiksi laitteistoon, jonka avulla kyltissä näkyvää viestiä pystyi muokkaamaan. Beggs oli kuitenkin helpottunut siitä, että kyltin muokattu teksti oli melko harmiton härskin tai solvaavan viestin sijaan.