Dyyni: Osa 2 singahti katsotuimmaksi myös Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Odotettu Dyyni: Osa kaksi on ollut maailmanlaajuinen menestys ensi-iltaviikonloppunaan. Frank Herbertin klassikkoromaaniin perustuva elokuva tuotti maailmanlaajuisesti 178 miljoonaa dollaria.

Dyyni: Osa kaksi oli menestys myös Suomen elokuvateattereissa. Elokuva nousi Suomen elokuvasäätiön mukaan viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi yhteensä 45 975 katsojalla. Yhteensä elokuva on kerännyt Suomessa tähän mennessä 70 787 katsojaa.

Yhdysvalloissa elokuva tuotti 81,5 miljoonan dollarin avaustuloksen. Kyseessä on Variety-lehden mukaan tuottoisin ensi-iltaviikonlopun sitten Taylor Swiftin The Eras Tour -konserttielokuvan. Dyyni: Osa kaksi ohitti Yhdysvalloissa täpärästi Christopher Nolanin viimekesäisen Oppenheimerin avaustuloksen.

Denis Villeneuven ohjaaman Dyyni: Osa kahden rooleissa nähdään muun muassa Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Austin Butler, Stellan Skarsgård ja Florence Pugh. Villneueve on vihjannut saattavansa ohjata myös Dyyni-kirjasarjan seuraavaan osaan perustuvan Dyynin Messias -elokuvan.