Selvitys: Perhosten laskeminen tehokas lääke ahdistukseen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Perhosten laskeminen on todistettavasti tehokas tapa vähentää ahdistusta. Asiaa selvitettiin Big Butterfly Count -nimisessä tapahtumassa. Tapahtumaan osallistuneille ihmisille toteutetussa kyselyssä havaittiin, että hyönteisten laskeminen vähensi ihmisten levottomuutta ja ahdistusta yhdeksällä prosentilla.

Samassa tutkimuksessa havaittiin myös, että 15 minuuttia perhosia tarkkaillen riittää saamaan ihmisille syvemmän yhteyden luontoon. Samalla heidän henkinen hyvinvointinsa kohoaa merkittävästi. Yhä kaupunkielämään enemmän keskittyvässä maailmassa on hyvä huomioida, mihin ympäristöön ihminen on alunperin luotu ja miksi. Luonto on korvaamaton lääke hyvinvoinnille ja tarjoaa terveydelle kaikki eväät toimia moitteettomasti.

– Vaikka olemme pitkään tienneet, että luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin välillä on selkeä yhteys, niin tämä tutkimus on ensimmäinen, joka todistaa pelkästään perhosten etsimisen ja laskemisen johtavan ahdistuksen vähenemiseen. Tulokset viittaavat siihen, että laajat luontohankkeet, kuten Big Butterfly Count, voivat vaikuttaa ihmisten mielenterveyden parantamiseen sekä samalla voidaan kerätä tärkeitä tietoja perhosten tilasta suojelutyössämme, tohtori ja tiedejohtaja Richard Fox Butterfly Conservationista sanoi.

https://bigbutterflycount.butterfly-conservation.org/