Salakuljettajat jäivät kiinni lentoasemalla – matkatavaroista paljastui elävä kultapanda

Ohhoh! · Tim Isokivi

Thaimaan tulli on ottanut kiinni kuusi henkilöä salakuljetuksen yrityksestä epäiltyinä. Kiinniotettujen matkatavaroihin oli piilotettu useita villieläimiä. Joukossa oli muun muassa elävä kultapanda. Bangkokin Suvarnabhumin tullivirkailijat löysivät intialaisten epäiltyjen matkatavaroista yhteensä 87 eläintä.

Kultapandan lisäksi salakuljettajat yrittivät kuljettaa pois maasta valkotöyhtötamariinin, varaaneja, lintuja ja käärmeitä. Epäillyt olivat matkalla Mumbaihin. Uhanalainen kultapanda oli piilotettu pajusta valmistettuun koriin. Niin ikään erittäin uhanalainen valkotöyhtötamariini oli puolestaan suljettu muoviseen laatikkoon. Matelijoita oli piilotettu vaatelaukkuihin ja muovisiin ruokarasioihin.

Laiton villieläinkauppa on yleinen ongelma Thaimaassa sen sijainnin, infrastruktuurin ja rikkaan luonnon vuoksi. Eläimiä salakuljetetaan tyypillisesti Kiinaan ja Vietnamiin, mutta myös salakuljetus Intiaan on yleistynyt. The Guardian -lehden mukaan nyt kiinni otettuja epäiltyjä voi odottaa 10 vuoden maksimirangaistus.