Sateet kurittavat Suomea – viikonvaihteessa jopa 20 senttiä uutta lunta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poutaisempi jakso on vaihtumassa sateiseen suuntaan. Luvassa on Forecan mukaan niin vesisateita kuin mahdollisesti voimakastakin lumisadetta. Lämpötila voi puolestaan vaihdella 7-8 plusasteesta Lapin yli 20 asteen pakkasiin.

Suomeen leviää torstaina sadealue, jonka sateet tulevat etelä- ja keskiosassa vetenä, pohjoisemmassa lumena. Perjantaista ennustetaan suuressa osassa maata poutaista. Illaksi lounaasta lähestyy kuitenkin uusi matalapaine.

Lauantaina lumisateita tulee Pohjanmaalta Kainuuseen ulottuvalla alueella, etelä- ja keskiosassa tulee ajoittain vettä tai tihkua. Lumisateet saattavat viikonvaihteessa ulottua myös etelään. Plusasteiden sulattamien lumien tilalle saattaa tulla reilusti uutta lunta.

– Sunnuntaiksi lumisateet liikkuvat kuitenkin tämän hetken ennusteen mukaan etelään ja pysyttelevät paikoillaan vielä sunnuntai-illan sekä maanantain vastaisen yön ajan. Sunnuntain ja maanantaiyön aikana etelässä voi tulla paikoin 10–20 senttimetriä uutta lunta, varoittaa Forecan sääblogissa päämeteorologi Kristian Roine.