Patricia valitti naisten pukuhuoneessa olleesta miehestä – sai itse potkut kuntosalilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Planet Fitness -nimisen kuntosalin pitkäaikainen jäsen, Patricia Silva, meni naisten pukuhuoneeseen Fairbanksissa, Alaskassa. Yllätys oli melkoinen, kun hän näki kuntosalin pukuhuoneessa miehen ajavan partaansa. Samassa tilassa oli myös arviolta 12-vuotias tyttö, joka näytti olevan vaivaantunut naisten pukuhuoneessa olleesta miehestä.

Patricia järkyttyi ja otti miehestä kuvan. Hän kysyi, miksi mies oli naisten pukuhuoneessa. Mies kertoi olevansa transsukupuolinen. Patricia päätti kuitenkin ilmoittaa asiasta kuntosalin työntekijöille. Yllättäen he eivät nähneet ongelmaa siinä, että naisten pukuhuoneessa oli partaa ajava mies. Sen sijaan ongelmaksi muodostui se, että Patricia oli rikkonut kuntosalin kuvaussääntöä.

Planet Fitness antoi Patricialle potkut. Kuntosalin politiikan mukaan kaikki yrityksen jäsenet ja vieraat voivat käyttää tiloja, jotka ovat parhaiten sopusoinnussa vilpittömän ja itsensä ilmoittaman sukupuoli-identiteetin kanssa. Patrician mukaan pitäisi olla kolmas sekapukuhuone sitä varten.

– Jos mies voi mieltää itsensä naiseksi, eikö nainen voi mieltään itseään henkilöksi, joka on vaivaantunut miehen suorittamasta parranajosta yhden sukupuolen edustajille varatussa pukuhuoneessa?, Patricia kysyi myöhemmin.

Patrician ensimmäinen video leviää parhaillaan Facebookissa. Hänen mukaansa kuntosalin luomien sääntöjen perusteella yhden ryhmän etu menee toisten edun edelle. Planet Fitness myönsi, että jotkut ihmiset voivat tuntea olonsa epämukavaksi, jos transsukupuolinen jäsen käyttää samoja pukuhuoneita, kylpyhuoneita, suihkuja tai muita tiloja, jotka on erotettu sukupuolen mukaan. Tämä epämukavuus ei kuitenkaan ole heidän mielestään tarpeeksi painava syy kieltää pääsyä.