Kalasataman pilvenpiirtäjän huipulle ravintola

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Kalasatamaan rakenteilla olevan Horisontti-pilvenpiirtäjän korkeimpaan kerrokseen tulee näköalaravintola. Ravintolan yrittäjiksi on valittu tunnettu ravintola-alan kolmikko Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt. Asiasta tiedotti rakennusyhtiö SRV.

Tiedotteen mukaan Horisontin 24. kerrokseen avautuu eläväinen brasserie, josta avautuvat näkymät kaupunkiin ja merelle. Fine dining casual -ravintolaksi kuvaillun konseptin suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Ravintola aloittaa toimintansa Horisontin valmistumisen jälkeen alkukesästä 2025.

– Nykyiset ravintolamme sijaitsevat katutasossa kortteleiden kivijalassa tai jopa sen alapuolella. Kun menimme käymään tornitalon yläkerroksissa, näköala oli jotain aivan käsittämätöntä, ja sitä myöten päätös oli selvä, yrittäjät kertovat tiedotteessa.

Kattoravintola on mitoitettu noin 160 asiakaspaikalle. Pääsisäänkäynti tulee sijaitsemaan kauppakeskus Redin pääovien vieressä. Ravintolaan päästään 5 m/s kulkevalla ikkunallisella maisemahissillä.

Aura ja Stenros perustivat vuonna 2020 Vallilaan Bistro Albina -ravintolan. Yrittäjäjoukko kasvoi Åstedtilla, minkä jälkeen kolmikko on avannut Mat Distriktin Tehtaankadulle ja Le Coucou Vertin Bulevardille.