Pääsiäisenä pilkille – samalla saa kalaruoat juhlapöytään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pääsiäiselle on luvattu maittavia kalastusilmoja. Monet suunnistavatki pääsiäisenä mökeilleen ja samalla piipahtavat pilkillä. Ahvenet ovat lähestyneet kutupaikkojaan matalemmissa vesissä ja sieltä on mahdollista saada pötyä pääsiäispöytään – pilkkitoukkien hinnalla.

– Ennen kuin lähtee jäälle, on kuitenkin aina varmistettava, että se kestää. Jäällä liikkuessa kannattaa välttää ympäristöään heikomman jään alueita. Sellaisia ovat mm. virtapaikat, jokien ja purojen suistot, lähteet, viemäreiden laskualueet sekä siltojen ja laitureiden vierustat ja kaislikot, Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Janne Rautanen muistuttaa.

– Kevätsään sattuessa kohdilleen kalojen narraaminen pilkkimällä on yksi palkitsevimmista tavoista nauttia auringon lämmöstä ja reippailusta raikkaassa ilmassa.

Vinkit talviseen kalastusharrastukseen ja kalankäsittelyyn löytyvät täältä.