Tältä näyttää pääsiäisen sää – ennusteissa on kolme vaihtoehtoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääsiäisen sääennusteeseen liittyy toistaiseksi epävarmuuksia. Sää on lämpenemässä alkuviikon edetessä, mutta loppuviikon ennuste muuttuu edelleen. Forecan mukaan ennusteissa on kolme erilaista vaihtoehtoa.

Epävarmuutta tuo Keski-Euroopan lämmin ilmamassa. Sen kieleke voi tulla lähelle Suomea ja osittain jopa Suomen ylle. Toisaalta sää voi olla myös kylmä ja sateinen.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa Suomen pohjoispuolella oleva kylmä ilmamassa aiheuttaisi pilvistä mutta melko poutaista säätä. Lämpötilat olisivat etelässäkin vain hieman plussan puolella. Suuressa osassa maata olisi pakkasta ja yöt kylmiä.

Toisessa vaihtoehdossa Keski-Euroopan lämmin ilmamassa ulottuisi Suomen eteläpuolelle. Lämpötilat eivät nousisi Suomessa aivan Keski-Euroopan 20 asteen lukemiin, mutta luvassa olisi todennäköisesti kevään tähän asti korkeimpia lämpötiloja. Sää olisi myös aurinkoista.

Kolmannessa vaihtoehdossa säätä hallitsisi kylmän ja lämpimän ilmamassan välinen vyöhyke. Sää olisi pilvinen ja sateinen, mutta etelässä lämpötilat voisivat nousta 5-10 asteeseen. Plussakelejä olisi laajalti myös pohjoisempana.

Ennusteet vaihtelivat vielä viikonvaihteessa jokaisen kolmen vaihtoehdon välillä. Meteorologi Joanna Rinne toteaa Forecan sääblogissa, että sää tulee todennäköisesti olemaan lopulta yhdistelmä kaikkia kolmea säätyyppiä.