Kodin katon läpi putosi mysteeriesine – ehkä peräisin Kansainväliseltä avaruusasemalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridalaisen Alejandro Oteron lomamatka keskeytyi maaliskuun alkupuolella yllättävällä tavalla. Alejandron poika soitti hänelle ja kertoi, että kodin katon läpi oli rysähtänyt taivaalta pudonnut esine. Sen alkuperä oli mysteeri.

– Ääni oli voimakas. Esine oli lähellä osua poikaani. Hän oli tapahtumahetkellä kahden huoneen päässä ja kuuli kaiken, Otero kuvaili WINK News -uutisille.

Alejandro löysi kodistaan sylinterin muotoisen esineen, joka oli lävistänyt katon ja yläkerran lattian. Hän epäili lähes kilon painoisen esineen olevan peräisin avaruudesta. Ars Technica -sivuston mukaan hän saattaa olla oikeassa.

Samana päivänä maan ilmakehään putosi Kansainväliseltä avaruusasemalta peräisin olevaa avaruusromua. Avaruusromu koostui käytetyistä akuista, jotka poistettiin avaruusasemalta vuonna 2021. Avaruusromun todennäköinen putoamispaikka sijaitsi Floridan lounaisosassa.

Kotiin pudonnut esine on toimitettiin Nasan Kennedyn avaruuskeskuksen tutkijoiden analysoitavaksi. Esineestä saadaan lisätietoa, kunhan analyysi on valmis.